Gebruikmaken van de KMO-Portefeuille

Take The Lead is geregistreerd dienst-verlener voor de KMO-Portefeuille.

Voor al onze opleidingen (DVO 244.258) en voor het verlenen van advies (DVA 244.259).

Via dit kwaliteitslabel kunnen we Vlaamse ondernemers en beoefenaars van vrije beroepen de mogelijkheid bieden om te genieten van een subsidiemaatregel.

Voor welke diensten van Take The Lead kan ik een KMO-portefeuille aanvragen?

Take The Lead biedt onder andere volgende opleidingen en adviestrajecten aan die in aanmerking komen voor een KMO-portefeuille.

Opleidingen

 • Shopware (Commerce) user training

 • Akeneo (PIM) user training

 • E-commerce strategie training

 • E-commerce bootcamp

Adviestrajecten

 • Het opstellen van een e-commerce strategie.

 • Welke je acties je moet ondernemen om een e-commerce landschap te vervolledigen.

Subsidies aanvragen en ontvangen

Hoe een subsidie aanvragen?

De aanvraagprocedure voor de kmo-portefeuille gebeurt volledig digitaal. Als je voor de eerste keer een subsidieaanvraag wil doen, moet je je onderneming eerst registreren.

Elke subsidieaanvraag gebeurt online nadat je een overeenkomst voor advies hebt afgesloten met Take The Lead of een persoon die werkt binnen je onderneming hebt ingeschreven voor een opleiding bij Take The Lead.

Elke subsidieaanvraag moet ten laatste 14 dagen na de startdatum van de prestaties zijn ingediend.

De stappen op een rijtje

 1. Je schrijft je in voor een opleiding of je ondertekent een adviesovereenkomst bij Take The Lead.

 2. Je doet de subsidieaanvraag via deze website en ten laatste 14 dagen na de aanvang van de opleiding of de adviesverlening.

 3. Je stort je eigen bijdrage op de kmo-portefeuille rekening van onze financiële partner Sodexo. Ten laatste 30 kalenderdagen na je online aanvraag moet het geld op de kmo-portefeuille rekening staan. Let er op dat je de stortingsgegevens (inclusief mededeling) exact overneemt. Hou er rekening mee dat je bank enkele dagen verwerkingstijd nodig heeft.

 4. Agentschap Innoveren & Ondernemen stort je subsidie eveneens op deze rekening. Wanneer je storting tijdig en correct op de rekening bij Sodexo staat, maakt de Vlaamse overheid de subsidie eveneens over naar deze rekening. Je ontvangt hiervan een melding per e-mail. Opgelet, de totaalsom wordt op dit moment nog niet betaald aan je dienstverlener.

 5. Jij of je medewerker volgt de opleiding of krijgt het advies.

 6. Je ontvangt de factuur en betaalt online via de kmo-portefeuille. Wanneer Take The Lead je een factuur stuurt, kan je via de website opdracht geven om deze via je kmo-portefeuille rekening te laten betalen.

Meer informatie over KMO-portefeuille

Contacteer ons

Heb je vragen over de mogelijkheden van een KMO-portefeuille? Contacteer ons voor meer informatie.

03 375 50 33
[email protected]