Productinformatie organiseren met Akeneo PIM

Akeneo is een toonaangevend Product Information Management (PIM) systeem dat bedrijven helpt om productinformatie te centraliseren, te verrijken en te verspreiden over verschillende verkoopkanalen.

Akeneo Silver Partner

Als Akeneo Silver Partner zijn we gecertificeerd voor onze expertise in het implementeren en ondersteunen van het Akeneo-platform. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze klanten hoogwaardige oplossingen te bieden die voldoen aan hun behoeften op het gebied van productinformatiebeheer (PIM), omnichannel (eg. PIM to Print) en e-commerce. Als Akeneo Silver Partner hebben we toegang tot uitgebreide middelen, training en ondersteuning van Akeneo, waardoor we onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn bij het optimaliseren van hun productgegevens en het maximaliseren van hun online verkooppotentieel.

Wat zijn de mogelijkheden?

Het is als een verzamelplek waar alles over producten wordt opgeslagen, de single source of truth, alsof het een soort digitale bibliotheek is waar je alles kunt vinden, van prijzen tot specificaties, zonder dat je hoeft te zoeken in alle verschillende programma's zoals ERP, CMS, WMS.

In de gebruiksvriendelijke omgeving kan je alle producten aanvullen met extra gegevens. Dit kan gaan over de commerciële beschrijving, afbeeldingen, technische fiches t.e.m. producteigenschappen.

Is je productinformatie compleet? Dan is het tijd om het echte potentieel te benutten en te exporteren naar andere systemen. Denk dan aan e-shop, kassasystemen, sales-apps, online marktplaatsen, social media, ... enz.

Out of the box kan je AI gebruiken om productdata te verrijken door automatisch productomschrijvingen te genereren en te optimaliseren op basis van bestaande gegevens. Daarnaast kan Akeneo AI inzetten om automatisch ontbrekende vertalingen aan te vullen.

Akeneo kan eenvoudig worden geïntegreerd in het IT-landschap via API's, die naadloze communicatie tussen Akeneo en andere systemen zoals ERP, CMS, en e-commerce platforms mogelijk maken. Met behulp van standaard connectoren en plug-ins kan Akeneo worden gekoppeld aan populaire applicaties, wat zorgt voor een gestroomlijnde gegevensuitwisseling. Daarnaast ondersteunt Akeneo ook maatwerk integraties, waarbij ontwikkelaars specifieke workflows kunnen bouwen om productdata efficiënt te beheren en synchroniseren.

Plan een afspraak voor een demo. Met veel plezier geven we een demo van het product en tonen de mogelijkheden aan de hand van echt klantcases.

Waarom een PIM?

Een Product Information Management (PIM) systeem biedt bedrijven een geïntegreerde oplossing om al hun productgegevens centraal te beheren, the Single Source Of Thruth. Door het centraliseren van productinformatie kunnen bedrijven een makkelijk te onderhouden en complete informatiebron creëren voor al hun verkoopkanalen, wat resulteert in een verbeterde operationele efficiëntie en een hogere kwaliteit van de productgegevens. Bovendien stelt een PIM systeem bedrijven in staat om producten te verrijken met relevante informatie zoals afbeeldingen, video's, specificaties en vertalingen, waardoor ze aantrekkelijkere en informatieve productpagina's kunnen creëren voor hun klanten.

Cases

Bouwmaterialen Nederland Akeneo Enterprise

Bouwmaterialen Nederland

Kentucky Horsewear Akeneo Enterprise

Kentucky Horsewear

Arseus Medical Group Akeneo Enterprise

Arseus Medical Group

Saint-Gobain Autover Akeneo Enterprise

Saint-Gobain Autover

Wil je graag een demo van Akeneo?

Tijdens de demo laten we je graag zien hoe Akeneo kan worden afgestemd op de specifieke behoeften en workflows van jouw organisatie. We zullen de krachtige functies van Akeneo demonstreren, zoals de flexibele gegevensmodellering, het gebruiksvriendelijke beheerdersdashboard en de naadloze integraties met e-commerceplatforms.